Arjen, Karin, Loek en Suus op avontuur

Bienvenidos a Nicaragua!

Ja ja, daar zijn we dan al weer. Sinds het laatste verhaal vanaf het eiland is er ondertussen weer heel wat gebeurd. Boottochtje, bussen, wachten, leuke mensen, lekker eten, raften, ziplining, jungle, busje,wachten, nog meer wachten, grensovergang Nicaragua, ander busje, luxe hostel, koloniaal dorp,lokale specialiteiten genuttigden zwemmen in een kratermeer.

Maar ja, das wel heel kort hè!?..... Komt tie dan..... Wij zijn dus erg langzame reizigers zo is gebleken,ongeveer iedereen gaat sneller als ons. Nu zijn wij van het eiland vertrokken met het idee, laten we ook eens een wat hoger tempo proberen. Nou, daar waren we niet goed in want gelijk bij het verlaten van de boot vanaf het eiland gaat het al mis. We ontmoeten Yvonne en Adrian uit Londenop de boot,en die gaan naar de junglebij La Ceiba. Wij hadden dat niet echt in de route maar wel veel goeds over gehoord. Dus na een uurtje boten stappen we bij hun in de taxi richting jungle en natuurgebied Pico Bonito, ongeveer een half uurtje vanaf de ferry.Dat was dan onze reis dag weer, paar uutjes en we zitten in Hostel Jungle Lodge met prachtig uitzicht op de rivier. We blijven 2 dagen gezellig met onze nieuwste vrienden ooit.We zijn de enige 4 gasten van het moment en krijgen wat korting als we 2 tours bij hun doen. Lijkt ons prima! We hebben geraft, en geziplined. Super gaaf allebei. Ziplining is dat je aan een staalkabel wordt gehangen in een klimharnasje en een katrol, en dan duwen ze je af en ga je met een ongelooflijkesnelheid dwars door de jungel aan je staalkabel. Echt super leuk! We genieten enorm van de prachtige natuur en de zon schijnt volop! Je moet wel eerst een stuk de jungle in hiken om bij de ziplijnen te komen, dit is helemaal niet erg er is genoeg te zien. De jongen die ons begeleid weet heel veel. Zo komen wemooie kleine slang tegen eneen termieten nest. Hij stop zijn hand in het nest en neemt een lik...... Arjen duft dit ook en ja dan kan ik niet achter blijven natuurlijk!!! Whaa we hebben termieten gegeten. Hahaha, en zesmaken naar wortels. Haha, wie had dat gedacht, best lekker......

Maar we zouden eigenlijk proberen eens een beetje vaart te maken dus we moeten weer verder. We boeken een bus richting Nicaragua. Jaja, u hoort het goed: ons volgende land al weer. We slaan zo wel een aantal gebieden over maar je moet toch keuzes maken....

In de bus ontmoeten we 2 Duitse meiden. Hilarisch word deze combi. Wij Arjen en Karin traag als..... en in bijna 5 maand eindelijk in Nicaragua aangekomen. En deze 2 supersnelle en goed gebekte Duitse meiden Inez en Ellen,die dit hele gebied in 6 weken hebben gedaan en gelijk met ons uit de bus stappen in Léon. Bienvenidos a Nicaragua!!!

We eindigen in hetzelfde hostel, zo´n beetjeons duurste tot nu toe (19 dollar voor een kamer) en we spreken elkaar bij het zwembad elke dag. Gezellig is het zeker wel. Hun snappen niet wat wij al die tijd gedaan hebben, en wij snappen niet hoe je toch zo snel in Nicaragua aan kan komen. Ze hebben echt bijna dezelfde route gedaan als ons.

Na 2 dagen hebben we prachtig Léon gezien. Mooie koloniale stad met prachtige gebouwen, een alle huizen zijn kleurrijk geschilderd. We genieten van lekkere temperaturen en een super mooie zonsondergang met uitzicht over de stad. We eten op dat moment net in een restaurant dat een terras heeft op het dak.

We reizen na 2 dagen samen (de meiden waren al lang weer uitgekeken)verder naar Granada. Deze Duitse meiden zijn heel goed voor ons tempo! In Granada gaan we allebei weer onze eigen weg. Arjen en ik kiezen voor 'Hospedaje Cocibolca'. Lekker lokaal, mét keuken en zeker niet duur (5 euro per nacht p.p.)! We zitten in een leuk wijkje met gezellig wat terrasjes, met heerlijke coctails en happy hour :)

En dan komen we dusbij het punt lokale specialiteiten...... We hebben die middag wanneer we aankomen onzettend honger. We gaan lunchen in het park, ziet er gezellig enlokaal uit. We vragen: Zit er vlees in? Nee, natuurlijk niet: groentes geserveerd in een bananenblad. Arjen en ik vertouwen het vriendelijke meisje en we gaan lekker zitten. Jullie moeten even weten dat Arjen nou dan ook eindelijk het licht heeft gezien en vegetarisch probeert te eten. Lukt best tot nu toe! Hebben wij veganezen er weer een stijder bij.... :) Maar goed, ons groente hapje bevat ook een iets bruins gefrituurt, hmmm smaakt niet echt lekker beetje kip-achtig. Weeten er de helft van op, niet echt lekker maarde groenteszijn heerlijk. Later in het hostel zit ik te lezen over de stad Granada en hun lokale specialiteit: Vigorón. Voor de duidelijkheid, dit is gefrituurde varkenshuid met groentesgeserveerd op een bananenblad!!!! Yeg!!!! Bah!!!! Ik heb dan ook de rest van de middag oprispingenvan een varken dat me dwars zit......

Nou, even genoeg reisverhaal van onze kant. Jullie zijn weer op de hoogte van ons, wie, wat, waar en wat we eten. We vinden jullie reacties superleuk, en ook de mailtjes met leuke updates van het thuisfront en onze hometown! Bedankt!

Liefs Arjen en Karin

Reacties

Reacties

Truus

Ik zat al steeds te wachten op een berichtje omdat we elkaar in het week-end misten; ik met de mail en jullie op skype tegelijkertijd, maar ik had het geluid te zacht!en met veel plezier heb ik weer jullie reisverhaal gelezen. Het is werkelijk geweldig de belevenissen. Daarbij vergeleken is het hier wel echt 'n kabbelend beekje, en bij jullie een sprankelende rivier!
Maar ik zie het helemaal voor me, prachtig en ik ben heel blij voor jullie. En al die ontmoetingen !! En die mooie natuur! ( hebben we hier ook Rene en ik waren in Drenthe, waar we verder zijn gegaan met het Pieterpad, schitterende dag gehad!)
Ik kan goed begrijpen dat jullie "niet zo snel"gaan, het gaat toch om de intensiteit van de beleving( sprak ze)
We blijven graag op de hoogte, nogmaals, een heel inspirerend en enthousiast verslag, Karin, veel dank en liefs voor beiden.

marjolijn

Hallo!!
Heb nog helemaal niet gereageerd op jullie verhalen en foto's!! Wil even laten weten dat ik erg van jullie verhalen geniet en al helemaal van al die prachtige foto's!! Die sprinkhaan (dat is het toch??), geweldig! Terwijl ik dit 'schrijf', kletst hier de regen tegen de ramen, zucht...
Geniet en doe het juist wel rustig aan, je kunt nog genoeg haasten als je weer in Nederland bent!
Liefs Marjolijn.

Ellen

Hai lieverds
Take it slow man en geniet, heeel goed van jullie. Jammie jammie heerlijkste gerecht ooit zo te lezen....NOT!!!Wat een vreselijke ontdekking! Als mede vega leef ik met je mee.
Love u alle 2
xxEllen Vincent en Diede

Masje Westerbeek

Dag Arjan en Karin

Nog steeds super geweldige enthousiaste verhalen! Fijn dat jullie nog steeds zo genieten.....Het houdt niet op......lijkt het!Jullie lijken Vriezenveen niet echt te missen!!( ha ha) Wij waren 8 dagen in Washington en Baltimore !8 dagen cultuur!8 dagen!is natuurlijk helemaal niks! Hoe lang zijn jullie nu al weg???? Blijf lekker genieten! Al deze ervaringen nemen ze jullie nooit meer af....En....waarom zou je je haasten om sneller van de ene plek naar de andere te komen? Niks moet toch? Lekker doen zoals jullie het fijn vinden! Groetjes, de putter 3

wim en dineke de lange

Dag Karin en Arjen,

Opnieuw onder de indruk van jullie ervaringen.Geweldig, maar ook wel spannend.
Wij wensen jullie voor het laatste stuk van jullie trip een goede tijd toe en hopen jullie in april in gezondheid te mogen ontmoeten. Terwijl ik dit typ wachten we op een tel. uit A'dam. Janneke en Rob verwachten hun 2e kindje. Was afgel. zondag uitgeteld.
Ook spannend.
Lieve groeten,
Wim en Dineke de Lange

masje westerbeek

Wij waren 2 weken in Zuid Spanje......Maar wat wij
"gewone burgers" ook allemaal verzinnen....het valt helemaal in het niet wanneer we al jullie geweldige verhalen lezen en jullie mooie foto's zien.....
Blijf genieten zo lang het nog kan......
Het zal wel heel erg wennen zijn straks weer in Nederland! Dus....nog effe niet aan denken.....

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!